BankNews.ro - The Business Republic

Grupul RBS spune ca ar putea fi obligat de UE sa vanda mai multe active decat planificase
International | Data Publicarii: 02-11-2009

Royal Bank of Scotland Group Plc, cel mai mare grup bancar controlat de guvernul britanic, spune ca ar putea fi obligat de Uniunea Europeana (UE) sa vanda mai multe active decat planificase, relateaza Bloomberg.

Intelegerea cu UE va avea in vedere "unele dezinvestitii ce nu au fost luate in calcul initial", se arata intr-un comunicat transmis luni de RBS si citat de Bloomberg. "Scopul RBS este ca nici una dintre dezinvestitiile cerute sa nu ii afecteze planul de recuperare", se mai arata in comunicat.

RBS ar putea fi nevoita sa isi vanda divizia de asigurari Churchill, Direct Line and Green Flag, peste 300 de unitati, si sa isi diminueze segmentul de investitii bancare dupa ce a primit anul trecut 20 miliarde lire sterline (33 miliarde dolari) de la guvernul britanic, sustin surse citate de Bloomberg. In plus, RBS si-ar putea vinde si unitatea de procesare a cardurilor Global Merchant Acquiring, potrivit datelor publicate de Sunday Telegraph.

Uniunea Europeana obliga bancile care au luat ajutoare de la stat sa vanda active si unitati, ca sa se asigure ca nu au o pozitie privilegiata. Luna trecuta, UE a obligat ING Groep NV, cel mai mare grup financiar olandez, sa isi vanda segmentul de asigurari in schimbul ajutorului de la stat. Si Lloyds Banking Group Plc din Marea Britanie ar putea fi nevoit sa isi vanda active si unitati, iar Northern Rock Plc se va diviza la randul sau.

RBS a afisat o pierdere de circa 24 miliarde lire sterline pentru 2008, cea mai mare din istoria corporativa din Marea Britanie, dupa achizitia ABN Amro Holding NV.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/33844_grupul_rbs_spune_ca_ar_putea_fi_obligat_de_ue_sa_vanda_mai_multe_active_decat_planificase.html