BankNews.ro - The Business Republic

Ford a afisat profit pentru trimestrul al treilea, surprinzand piata
Finante-Banci | Data Publicarii: 03-11-2009

Ford Motor, singurul mare producator auto american care a evitat falimentul, a afisat profit pentru trimestrul al treilea, ca urmare a reducerilor masive de costuri, surptinzand piata, care se astepta la pierderi, potrivit Bloomberg.

Ford si-a marit cota de piata si estimeaza ca va fi puternic profitabila in 2011.

Profitul net al companiei a fost de 997 milioane dolari in al treilea trimestru, sau 29 centi/actiune, fata de pierderi de 161 milioane dolari in acealsi trimestru din 2008.

Compania a raportat si primul sau profit operational dupa primul trimestru din 2008, de 26 centi/actiune, fara elemente exceptionale. Analistii se asteptau la pierderi operationale de 12 de centi pe actiune.

Activitatea auto a Ford a generat in trimestrul III un cash-flow de 1,3 miliarde dolari.

Veniturile din activitatea auto au crescut in trimestrul incheiat cu circa 100 milioane dolari fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce vanzarile au scazut cu 2,5%, la 30,9 miliarde dolari. Ford si-a majorat productia din America de Nord cu 18% in perioada mentionata.

In urma anuntrii rezultatelor trimestriale, actiunile Ford se apreciau cu circa 7% in predeschiderea sedinte bursiere, la 7,50 dolari.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/33847_ford_a_afisat_profit_pentru_trimestrul_al_treilea,_surprinzand_piata.html