BankNews.ro - The Business Republic

RBS anunta ca va disponibiliza 3.700 de angajati in sucursalele din Marea Britanie
International | Data Publicarii: 03-11-2009

Banca britanica Royal Bank of Scotland (RBS), detinuta in proportie de 70% de guvern, a anuntat luni ca va reduce personalul cu 3.700 de angajati in reteaua sa din Marea Britanie, in cadrul programului de restructurare a activitatilor de retail, relateaza AFP.

Banca a precizat, intr-un comunicat, ca "a demarat un proces de consultare a salariatilor din Marea Britanie asupra unei restructurari a diviziei sale de retail" si ca aceasta "va avea ca rezultat suprimarea a circa 3.700 de locuri de munca in sucursale".

"Vom consulta salariatii si reprezentantii acestora, intre care sindicatul Unite (cel mai mare din tara n.r.), si vom face tot ce tine de noi pentru a reduce numarul de disponibilizari la un nivel minim", sustine banca.

Directorul general al diviziei de retail a RBS, Brian Hartzer, a explicat in comunicat ca RBS "trebuie sa faca cat mai mult pentru clienti si actionari, modernizand modul de operare".

"30% din angajatii nostri efectueaza mai multe sarcini administrative pentru un client decat concurentii de pe piata si se ocupa de clienti in mai putin de jumatate din timpul disponibil. Trebuie si putem sa lucram mai bine", a afirmat Hartzer.

El a mentionat ca disponibilizarile sunt "profund regretabile, insa necesare".

Luni dimineata, banca anunta alta veste proasta: Comisia Europeana ar putea sa ii solicite cedari suplimentare de active fata de ceea ce RBS avea in vedere, in schimbul ajutorului guvernamental primit in ultimul an.

In 26 februarie, RBS anunta ca va renunta la afacerile din 15 tari, inclusiv Romania, fie prin retragere definitiva, fie prin vanzarea afacerilor. RBS a preluat afacerea din Romania, care are statut de sucursala, de la ABN Amro, odata cu impartirea fostului grup olandez de un consortiu format din RBS, Fortis si Santander.

Actiunile RBS au inchis sedinta de luni a bursei din Londra in scadere cu 7,8%, pe o piata in crestere cu 1,19%.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/33852_rbs_anunta_ca_va_disponibiliza_3700_de_angajati_in_sucursalele_din_marea_britanie.html