BankNews.ro - The Business Republic

Tanasescu: Cota unica de 16% nu este o solutie de viitor in Romania, dar momentan trebuie mentinuta
Economie | Data Publicarii: 03-11-2009

Taxarea joasa, exprimata prin cota unica de 16%, "nu mai poate fi o solutie de viitor pentru Romania", insa nu este momentul pentru a modifica sistemul, din cauza nervozitatii suplimentare pe care ar aduce-o aceasta masura, a spus reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.

"Cota unica a avut o importanta deosebita pentru o anumita perioada, a adus anumite asteptari, lipsa veniturilor de la stat a fost transferata catre corporatii si populatie, dar taxarea joasa nu mai poate fi, in principiu, o solutie de viitor pentru Romania. Problema este ca aceasta cota trebuie sa fie neutra si pentru buget, sa asigure veniturile necesare. In actuala forma, nu se pliaza", a spus Tanasescu.

Pe de alta parte, el a explicat ca "nu este momentul pentru modificarea sistemului", deoarece contextul de criza a alimentat o anumita nervozitate, care ar fi amplificata de schimbarea principalelor taxe si impozite.

"Viitorul guvern ar putea initia discutii publice, astfel incat si sistemul privat sa stie la ce sa se astepte. Aceasta lipsa de predictibilitate duce la foarte multa confuzie", a mai precizat reprezentantul Romaniei la FMI.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/33858_tanasescu_cota_unica_de_16p_nu_este_o_solutie_de_viitor_in_romania,_dar_momentan_trebuie_mentinuta.html