BankNews.ro - The Business Republic

HSBC va disponibiliza anul viitor 1.700 de angajati in Marea Britanie
International | Data Publicarii: 04-11-2009

Banca britanica HSBC a anuntat restructurarea unei parti a activitatilor sale de retail bancar din Marea Britanie, care se va concretiza in suprimarea a 1.700 de locuri de munca din 2010, potrivit AFP.

HSBC a indicat, intr-un comunicat, ca gestionarea retelei de sucursale va fi simplificata si ca va duce la consolidarea diferitelor functii de exploatare pentru crearea de centre de excelenta, care sa-i permita obtinerea unor practici mai bune si standardizarea sistemelor. Banca precizeaza ca, in schimb, operatiunile anuntate vor duce la crearea a mai multor sute de locuri de munca in cursul anilor viitor.

HSBC are 40.000 de angajati in Marea Britanie in sectorul de retail. Directorul general al bancii pentru Marea Britanie, Paul Thurston, a precizat ca deciziile care afecteaza personalul sunt mereu dificil de luat, dar ca este vorba de o restructurare care reprezinta o parte importanta de simplificare a activitatii si de relocare a unor activitati catre centrele de excelenta din intreaga tara.

O alta banca britanica, Royal Bank of Scotland, a anuntat, luni, reducerea a 3.700 de locuri de munca in Marea Britanie.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/33904_hsbc_va_disponibiliza_anul_viitor_1700_de_angajati_in_marea_britanie.html