BankNews.ro - The Business Republic

Austria si Bulgaria, in topul destinatiilor externe ale romanilor pentru vacanta de iarna
Turism | Data Publicarii: 05-11-2009

Printre cele mai cautate destinatii externe ale romanilor pentru petrecerea vacantei de iarna se numara statiunile montane din Austria si Bulgaria, iar in tara, pe primele locuri, se situeaza Poiana Brasov, Predeal, Borsa si Vatra Dornei.

Potrivit unor date furnizate miercuri de Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism, in topul destinatiilor externe se afla tari deja consacrate printre turistii romani, precum Austria, Bulgaria, Italia, Franta, Elvetia, Slovacia si Slovenia. Preturile pentru astfel de sejururi variaza intre 200 - 800 de euro de persoana.

"Pana in prezent, cel mai bine s-au vandut destinatiile exotice si pachetele turistice cu preturi mici si medii la pensiuni si hoteluri montane din Romania, Austria si Bulgaria", a precizat Corina Martin, presedinte ANAT.

In ceea ce priveste destinatiile interne, cele mai cautate statiuni sunt cele de pe Valea Prahovei: Poiana Brasov, Predeal, Borsa, Vatra Dornei, Campulung Moldovenesc. Preturile pentru un sejur care include masa festiva de revelion variaza intre 800 si 2.500 de lei de persoana.

"Pachetele turistice atat de Revelion, cat si pentru tot sezonul de iarna costa in medie cu 15% mai putin fata de cele de anul trecut pentru destinatiile romanesti, iar pentru cele externe scaderile sunt de pana la 20-25 %", a declarat Corina Martin. Aceasta a mai spus ca in perioada sarbatorilor de iarna se estimeaza o scadere de cel mult 10 % fata de anul trecut a circulatiei turistilor.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/33959_austria_si_bulgaria,_in_topul_destinatiilor_externe_ale_romanilor_pentru_vacanta_de_iarna.html