BankNews.ro - The Business Republic

Petrolistii au detronat bancherii si aviatorii in topul celor mai bine platiti angajati din Romania, in septembrie
Actualitate | Data Publicarii: 05-11-2009

Salariul mediu net din luna septembrie a fost de 1.359 de lei, in crestere usoara fata de luna similara a anului trecut, angajatii din industria petrolului si gazelor naturale reusind sa ocupe in premiera prima pozitie in topul celor mai bine platiti muncitori din Romania, in dauna bancherilor sau a angajatilor din transporturile aeriene, a anuntat Institutul National de Statistica.

Astfel, petrolistii au inregistrat un slariu mediu net de 3.600 de lei, devenind cel mai bine platiti angajati din Romania, in luna septembrie. Angajatii din sectorul de intermedieri financiare au obtinut un salariu mediu de 2.994 de lei, in scadere cu 1,5% fata de luna precedenta. In transporturi aeriene, slariul mediu net a fost de 3.354 de lei. Cel mai prost se castiga in continuare in domeniul confectiilor, unde salariul mediu nominal net a fost de 788 de lei.

Integral in Ziarul Financiar

http://www.banknews.ro/stire/33974_petrolistii_au_detronat_bancherii_si_aviatorii_in_topul_celor_mai_bine_platiti_angajati_din_romania,_in_septembrie.html