BankNews.ro - The Business Republic

Cresterile bursiere i-au imbogatit si mai mult pe miliardarii chinezi din topul Forbes
International | Data Publicarii: 05-11-2009

Cresterea puternica a bursei chineze in acest an i-a imbogatit si mai mult pe cei 400 de chinezi aflati pe lista celor mai bogati oameni din China, a caror avere totala a sporit cu 141 miliarde dolari, a relatat joi publicatia Forbes, potrivit AFP.

Cele mai mari 400 de averi din China totalizeaza 314 miliarde dolari, fata de 173 miliarde dolari cu un an inainte, potrivit Forbes. Numarul miliardarilor in dolari a crescut cu 24% fata de 2008, la 79, in vreme ce bursele din Hong Kong si Shanghai au avansat cu 56%, respectiv 69%.

"Oamenii de afaceri chinezi au trecut prin numeroase dificultati anul trecut, dar au inceput sa-si revina. Castigurile acestora contrasteaza cu pierderile miliardarilor din alte parti ale lumii si reflecta puterea in crestere a Chinei", a subliniat un reprezentant al Forbes, Russell Flannery, intr-o conferinta de presa.

Clasamentul include averile de cel putin 300 milioane dolari, fata de 200 milioane dolari in anul anterior. Pe primul loc s-a aflat magnatul Wang Chuanfu, de la societatea BYD, a carui avere a fost estimata la 5,8 miliarde dolari. Miliardarii chinezi sunt mai putin numerosi decat cei din SUA - al caror numar a scazut la 391, de la 487 anul trecut -, dar se imbogatesc mai rapid, a precizat Flannery.

"Chinezii au mai putini bani decat americanii, dar bogatia lor cumulata creste, in timp ce aceasta scade in Statele Unite", a mai precizat reprezentantul Forbes.

Shanghai este metropola economica si financiara a Chinei care adaposteste cei mai multi bogatasi, respectiv 45. La Beijing locuiesc 38, iar la Shenzhen - 35.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/33983_cresterile_bursiere_i-au_imbogatit_si_mai_mult_pe_miliardarii_chinezi_din_topul_forbes.html