BankNews.ro - The Business Republic

Datoriile totale ale statului catre agentii economici se ridica la opt miliarde lei
Economie | Data Publicarii: 05-11-2009

Datoriile totale ale statului roman catre agentii economici se ridica in momentul de fata la opt miliarde de lei, iar din 1 martie 2009 nu a mai fost efectuata nicio plata, a declarat presedintele UGIR-1903, Ioan Cezar Coraci.

"Toate datoriile pe care statul le are catre agentii economici sunt de opt miliarde lei. Cu 1 martie anul curent nu s-a mai facut nicio plata catre agentii economici", a spus Coraci.

De asemnea, acesta a adaugat ca nu este normal ca statul sa puna poprire pe conturi agentilor economici pentru neplata datoriilor bugetare, atat timp cat firmele au de recuperat sume mai mari.

Potrivit lui Coraci, in cadrul discutiilor pe care patronatele le-au purtat cu reprezentantii FMI, acestea au cerut ca banii datorati agentilor economici sa nu mai treaca prin bugetele locale si sa fie plati direct firmelor.

"Ministrul finantelor a recunoscut ca banii pe care ii da bugetelor locale nu ajung catre agentii economici. Noi am solicitat ca platile sa fie facute direct catre agentii economici, idee care i s-a parut interesanta domnului Franks (reprezentantul FMI - n.r.), insa nu stim din ce motive domnul Pogea a spus ca nu este realizabila", a mai spus presedintele UGIR-1903.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/34000_datoriile_totale_ale_statului_catre_agentii_economici_se_ridica_la_opt_miliarde_lei.html