BankNews.ro - The Business Republic

CEC Bank va da credite in lei pe 5 ani companiilor infiintate de tineri
Finante-Banci | Data Publicarii: 05-11-2009

CEC Bank va acorda credite in lei, pe cel mult 5 ani, cu dobanda variabila egala cu ROBOR la 6 luni, plus 3 p.p., in cadrul programui de sustinere a microcompaniilor infiintate de tineri, ce acorda finantari nerambursabile de pana la 60.000 lei pentru fiecare beneficiar, a anuntat banca.

Programul pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului acestora la finantare, Start, a primit un buget alocat de guvern de 4,688 milioane lei si este administrat de Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM (AIPPIMM).

Clientii eligibili pentru program sunt societatile comerciale microintreprinderi infiintare de tineri intre 18 si 40 de ani neimpliniti, care pot fi asociati la randul lor cu persoane care au mai mult de 40 de ani, daca participatia celor din urma nu este decisiva pentru luarea deciziilor in cadrul societatii.

Schema de finantare a companiilor contine alocatia financiara nerambursabila, in procent de cel mult 49% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului de investitii, dar nu mai mult de 60.000 lei pentru fiecare beneficiar, plus credit bancar de cel mult 41% din valoarea cheltuielilor elegibile proiectului de investitii, dar pana la 50.000 lei pentru fiecare beneficiar, acordat de CEC Bank si o contributie proprie de cel putin 10% din cheltuielile amintite.

De asemenea, banca poate acorda finantare si pentru cheltuielile neeligibile aferente proiectului de investitii, se mai arata in comunicatul transmis joi de banca.

CEC Bank acorda aceste credite in lei, la o dobanda variabila egala cu rata ROBOR la 6 luni, plus 3 puncte procentuale, dobanda ce se actualizeaza semestrial la 1 ianuarie si la 1 iulie. Astfel, pana la finalul acestui an, nivelul dobanzii va fi de 13,24% pe an.

Creditele vor fi acordate pe cel mult 60 de luni, cu perioada de gratie de pana la 12 luni, perioada in care se va plati numai dobanda aferenta creditului.

Programul permite finantarea mai multor tipuri de cheltuieli, printre care achizitia de echipamente tehnologice, aparate si instalatii de masura, control si reglare, mijloace de transport auto pentru marfuri, obtinerea de licente, brevete, marci, francize, etichetare ecologica si plata taxelor pentru infiintarea societatii comerciale la Registrul Comertului.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/34001_cec_bank_va_da_credite_in_lei_pe_5_ani_companiilor_infiintate_de_tineri.html