BankNews.ro - The Business Republic

Isarescu e optimist in privinta redresarii economiei, indicand tendinta usor pozitiva a industriei
Economie | Data Publicarii: 06-11-2009

Guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu, a declarat vineri ca ramane optimist in privinta redresarii economiei, in conditiile in care productia industriala are o tendinta "usor pozitiva", care se va reflecta si in evolutia produsului intern brut (PIB) cu o intarziere de doua-trei luni.

"In consiliul de administratie al BNR am ramas aproape singurul optimist. Daca ne uitam la cifrele pe productia industriala, (acestea) sunt pe un trend usor pozitiv, iar datele din septembrie vor arata acest lucru. Cred ca tendinta se va reflecta si in evolutia PIB, dar cu o intarziere de doua-trei luni", a mai spus Isarescu.

Guvernatorul BNR a precizat ca spera ca, dupa alegerile prezidentiale, avalansa de proiecte si programe pentru iesirea din criza sa treaca.

"Sper ca se vor termina aceste discutii. Nu am mai auzit dezbateri in care planul financiar sa fie atat de departe de realitate", a subliniat Isarescu.

El a avertizat ca Romania nu are in prezent vreo alternativa la programul de finantare extern cu FMI si CE.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/34034_isarescu_e_optimist_in_privinta_redresarii_economiei,_indicand_tendinta_usor_pozitiva_a_industriei.html