BankNews.ro - The Business Republic

Franks, FMI: Deficitul bugetar estimat pentru finalul lui 2009 este de 7,8% din PIB
Economie | Data Publicarii: 09-11-2009

Deficitul bugetar estimat pentru 2009 este de 7,8% din PIB, luand in calcul si efectul masurilor fiscale recent validate de Curtea Constitutionala, a declarat seful misiunii FMI, Jeffrey Franks, precizand ca Romania va depasi astfel tinta stabilita.

El a precizat ca autoritatile romane nu au solicitat insa o renegociere a tintelor de deficit bugetar pentru 2009 si 2010, care raman la 7,3% din PIB, respectiv 5,9% din PIB.

"Suntem deschisi la mixuri diferite de masuri pentru reducerea deficitului bugetar. Nu pot da detalii la aceasta data, este o combinatie de masuri tehnice. Acordul a fost la nivel tehnic, ar fi nevoie de un angajament al guvernului pentru a lua o decizie in privinta masurilor efective de corectie fiscala", a adaugat Franks.
 
Principalele 9 banci din Romania sunt la 98% din expunerea din martie
 
Expunerea totala pe Romania a principalelor noua banci este la 98% din nivelul-reper de la finalul lui martie 2009, ceea ce arata o conformare buna a acestora la angajamentele asumate, a declarat seful misiunii FMI, Jeffrey Franks.

"Daca ne uitam la cele 9 banci care au semnat angajamentele cu FMI la Viena si Bruxelles, evolutia expunerilor este buna", a spus Franks.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/34042_franks,_fmi_deficitul_bugetar_estimat_pentru_finalul_lui_2009_este_de_7,8p_din_pib.html