BankNews.ro - The Business Republic

Pretul aurului a urcat pentru prima oara peste nivelul de 1.100 dolari/uncie
International | Data Publicarii: 09-11-2009

Aurul s-a scumpit, vineri, la un nou nivel record, pe piata aurului de la Londra, la 1.101,42 dolari/uncie, pe seama anuntului de cumparare de aur lansat de Sri Lanka si a deprecierii continue a dolarului, relateaza AFP.

Banca centrala a Sri Lanka a anuntat ca vrea sa cumpere aur ca sa isi diversifice rezervele, din cauza deprecierii continue a dolarului.

"Cursurile monedelor au oscilat puternic in timpul crizei, ceea ce ne-a facut sa credem ca trebuie sa investim in ceva mai solid", iar aurul se impune a fi cel mai in masura, a spus guvernatorul bancii centrale a Sri Lanka, Ajith Nivard Cabraal, intr-un interviu publicat vineri de Financial Times.

"Bancile centrale, care anterior au vandut aur, sunt acum o noua si tot mai importanta sursa de cerere de metal galben", a salutat Aram Shishmanian, directorul Consiliul Mondial al Aurului, organismul care reprezinta interesele principalilor producatori de aur.

Tot mai multe banci centrale si-au revizuit politicile de administrare a rezervelor, in ultima vreme, anuntand cresterea rezervelor in aur.

Decizia Sri Lanka vine la patru zile dupa ce Fondul Monetar International (FMI) a anutat ca a vandut 200 tone aur Indiei, aproximativ jumatate din totalul de 403,3 tone pe care avea in vedere sa le vanda in decursul mai multor ani pentru a-si consolida finantele.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/34053_pretul_aurului_a_urcat_pentru_prima_oara_peste_nivelul_de_1100_dolariuncie.html