BankNews.ro - The Business Republic

Allianz-Tiriac Asigurari va majora tarifele RCA cu cel putin 20% la politele pentru 2010
Finante-Banci | Data Publicarii: 09-11-2009

Allianz-Tiriac Asigurari va majora tarifele pentru politele de raspundere auto obligatorie (RCA) valabile din 2010 cu intre 20 si 100%, pe unele segmente fiind posibila si o crestere de peste doua ori, a declarat luni directorul general al companiei, Cristian Constantinescu.

Cresterea este calculata pe baza statistica, in functie de ceea ce s-a intamplat pe acel portofoliu, au explicat reprezentantii Allianz-Tiriac.

"Majoram tarifele pentru toate politele care incep de la 1 ianuarie, mai ales in functie de varsta, locatie, acestea fiind doua elemente care dau diferente foarte mari in ce priveste nivelul primelor", a afirmat Constantinescu.

Tarifele de raspundere civila auto (RCA) ar trebui sa se majoreze cu circa 30% la nivel de piata pentru politele valabile de la 1 ianuarie 2010, mai ales din cauza cursului de schimb, sustine reprezentantul companiei.

"Ar fi necesara o majorare cu 30% la nivel de piata, care va tine cont de rata de schimb", a spus Constantinescu, apreciind ca ar putea fi luate in calcul si scenarii mai pesimiste in ce priveste deprecierea leului.

Allianz-Tiriac Asigurari, cel mai mare asigurator de pe piata romaneasca, a inregistrat venituri din prime brute subscrise de 971 milioane lei in primele noua luni din acest an, cu 6% sub nivelul din aceeasi perioada din 2008, potrivit rezultatelor preliminare prezentate luni de grup.

Pe segmentul RCA, rata bruta a daunei a atins in primele noua luni cel mai inalt nivel inregistrat vreodata de Allianz-Tiriac Asigurari, de circa 100%. Compania motiveaza aceasta evolutie prin cresterea costurilor cu piesele si manopera la reparatiile in service-urile auto, marirea frecventei notificarilor de daune si majorarea semnificativa a ponderii indemnizatiilor pentru vatamari corporale si daune morale.

Fata de acelasi interval din 2008, indemnizatiile pentru vatamari corporale si daune morale au crescut de trei ori, ajungand sa reprezinte peste 11% din daunele totale pe segmentul RCA, fata de 5% in 2008, potrivit Allianz-Tiriac, care estimeaza ca situatia afecteaza intreaga piata si s-ar putea accentua pe viitor, ducand la cresterea tarifelor.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/34090_allianz-tiriac_asigurari_va_majora_tarifele_rca_cu_cel_putin_20p_la_politele_pentru_2010.html