BankNews.ro - The Business Republic

Protectia Consumatorului Cluj a amendat Cosmote cu 30.000 de lei pentru practici comercile incorecte
Actualitate | Data Publicarii: 10-11-2009

Comisariatul Judetean pentru protectia Consumatorului Cluj a amendat operatorul de telefonie mobila Cosmote cu 30.000 de lei, pentru practici comerciale incorecte, si a dispus retragerea de la comercializare a tuturor cartelelor din cadrul campaniei "Cartela de suporter".

Directorul CJPC Cluj, Mircea Radu, a afirmat, marti, ca, de fapt, Cosmote promite 2.000 de minute, dar prin sistemul de taxare a primelor trei minute, in mod unitar, numarul de minute e mult mai mic.

"In urma unei solicitari a unui operator economic, in baza Legii 363/2007, privind practici comerciale incorecte, s-a analizat campania derulata de operatorul economic Cosmote, acele 2.000 de minute oferite in cadrul campaniei «Fii suporter clujean». Am luat decizia de a stopa aceasta campanie prin retragerea de la comercializare a cartelelor si a materialelor publicitare privind promotia din mass-media si de pe publicitate stradala. Cele 2.000 de minute nu sunt de fapt 2.000, pentru ca operatorul taxeaza la trei minute, deci primele trei minute sunt indivizibile, indiferent ca avem apel de o secunda, de cinci secunde, deci consumatorul e taxat la valoare a trei minute. Azi s-a luat decizia intreruperii acestei campanii si ieri am dat amenda de 30.000 de lei", a afirmat Radu.

Acesta a mai spus ca promotia mai include o componenta online prin care consumatorii sunt anuntati ca vor fi despagubiti pentru situatiile in care convorbirea e intrerupta daca nu are semnal, insa aceasta clauza e stipulata in contract. "Aceasta oferta este facut cu scopul inducerii in eroare a consumatoului, prezentand ca pe o favoare un drept al consumatorului prevazut in contract", a spus directrorul CJPC Cluj.

Mircea Radu a mai spus ca oferta de 2.000 de minute poate fi activata doar de doua ori pe luna si in anumite conditii, daca ai 4,5 euro credit. "Nu sunt toate elementele de informare trecute pe panourile media", a completat seful CJPC Cluj.

Mircea Radu sustine ca CJPC Cluj a comunicat Cosmote decizia privind amenda si intreruperea campaniei.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/34127_protectia_consumatorului_cluj_a_amendat_cosmote_cu_30000_de_lei_pentru_practici_comercile_incorecte.html