BankNews.ro - The Business Republic

La nivel global, furtul din magazine totalizeaza 115 miliarde dolari
Diverse | Data Publicarii: 11-11-2009

Conform Barometrului Global al Furturilor din Magazine, studiu realizat pentru al treilea an consecutiv de Center for Retail Research din Marea Britanie, valoarea totala a bunurilor furate in 2009 a ajuns la 115 miliarde dolari, cea mai mare suma inregistrata pana in prezent.

Studiul acopera 1.069 corporatii din domeniul retailului de produse, cu afaceri anuale de peste 822 miliarde dolari, reprezentative pentru toate continentele. Analiza s-a bazat pe date stranse din 41 de tari cu o buna dezvoltare a lanturilor de retail.

Cercetarea indica o crestere cu 6% a pierderilor cauzate de furtul de produse, valoarea bunurilor furate reprezentand la nivel global 1,43% din vanzari. Costul mediu per familie al furturilor este de 208 dolari, cu un record in Statele Unite ale Americii, unde depaseste 400 dolari/familie.

Cel mai adesea sunt furate produsele cosmetice, acestea totalizand aproape 2% din valoarea totala a bunurilor furate. Urmeaza componentele auto, electronicele, materialele de constructii, hainele si accesoriile de moda.

Redactia BankNews.ro

http://www.banknews.ro/stire/34165_la_nivel_global,_furtul_din_magazine_totalizeaza_115_miliarde_dolari.html