BankNews.ro - The Business Republic

ING a trecut pe profit in al treilea trimestru, dupa un an de pierderi masive
Finante-Banci | Data Publicarii: 11-11-2009

ING Groep NV, grup financiar salvat de guvernul olandez, a anuntat ca a trecut pe profit in al treilea trimestru, dupa un an de pierderi masive, in contextul in care conditiile din pietele finanicare s-au ameliorat, potrivit Bloomberg.

Grupul olandez a inregistrat un profit net trimestrial de 499 milioane euro, fata de o pierdere de 478 milioane euro in al treilea trimestru din 2008, cand criza era la punctul maxim.

"Impactul negativ al pietei a fost mai putin major decat in trimestrele anterioare, in contextul in care pietele de capital s-au redresat. Cu toate acestea, rezultatele au continuat sa fie afectate de unele ajustari pentru valorile mobiliare garantate prin ipoteci si de reevaluarile investitiilor imobiliare", a declarat directorul executiv ING, Jan Hommen.

Trimestrul analizat a inclus pierderi si provizioane pentru credite neperformante de 1,54 miliarde dolari, sub nivelul de 2,40 miliarde din aleeasi perioada a anului trecut si cel de 2,27 miliarde din al doilea trimestru al acestui an.

Grupul ING a fost nevoit sa recurga la doua pachete de salvare din partea guvernului olandez, din cauza crizei financiare.

Luna trecuta, compania a anuntat o serie de planuri de separare a diviziei bancare de cea de asigurari pana in 2012, pentru a simplifica structura grupului si pentru a intruni conditiile impuse de autoritatile europene de reglementare.

De asemenea, ING a anuntat ca va emite actiuni noi in valoare de 7,5 miliarde euro, pentru a rambursa o parte din ajutoarele de stat.

Hommen a spus ca separarea diviziei de asigurari si emisiunea de actiuni se vor desfasura conform planurilor.

Divizia bancara a grupului ING a inregistrat in al treilea trimestru un profit de 274 milioane euro, fata de pierderea de 216 milioane euro din aceeasi perioada a anului trecut. Cifra include costuri de 664 milioane euro din credite legate de valori mobiliare derivate si o pierdere de 423 milioane euro din sectorul imobiliar.

Provizioanele pentru creditele neperformante au crescut de la 373 milioane euro la 662 milioane.

Divizia de asigurari a afisat un profit de 587 milioane euro, fata de o pierdere de 496 milioane euro in trimestrul al treilea din 2008. Rezultatul a fost generat de castiguri din investitii, pe fondul revenirii pietelor de capital, si de majorarea valorii politelor de asigurari.

Grupul a precizat ca rezulatele au fost sustnute de masurile de reducere a costurilor. ING a disponibilizat circa 10.400 de salariati in acest an, echivalent cu 8,3% din total.

ING are afaceri bancare, de asigurari si de pensii private si pe piata romaneasca.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/34181_ing_a_trecut_pe_profit_in_al_treilea_trimestru,_dupa_un_an_de_pierderi_masive.html