BankNews.ro - The Business Republic

BCR Pensii isi dubleaza capitalul social, pana la 140 milioane lei
Finante-Banci | Data Publicarii: 12-11-2009

Actionarii BCR Pensii au decis, intr-o sedinta din 31 august, majorarea capitalului social cu 65 milioane lei, pana la 140 milioane lei, prin emiterea unui numar maxim de 6,5 milioane actiuni, fiecare avand o valoare de 10 lei, potrivit unui anunt al companiei.

Inainte de majorare, BCR Pensii avea un capital social de 75 milioane lei.

Astfel, capitalul social al BCR Pensii, subscris si varsat in intregime ajunge la 140 milioane lei, impartit in 14 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 10 lei, potrivit anuntului. Banca Comerciala Romana (BCR) detine 13.999.999 actiuni.

Directoratul BCR Pensii a aprobat, intr-o sedinta din 10 septembrie, anularea actiunii ofertate actionarului Gabriel Zbarcea, ce nu a fost acceptata/subscrisa de acest actionar. De asemenea, a mai aprobat majorarea efectiva a capitalului social al societatii cu 65 milioane lei, reprezentand aport in numerar subscris si varsat de BCR.

Arbitrul pensiilor private obligatorii a aprobat in prealabil, miercuri, preluarea administrarii fondului de pensii private facultative (pilonul III) BCR Prudent de catre BCR Pensii, de la compania BCR Asigurari de Viata, detinuta de asiguratorul austriac Vienna Insurance Group (VIG).

BCR Pensii administreaza al saptelea fond de pe piata de pensii obligatorii (pilon II) - fondul BCR -, cu active de 90,47 milioane lei si 218.383 participanti la finalul lui octombrie.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/34200_bcr_pensii_isi_dubleaza_capitalul_social,_pana_la_140_milioane_lei.html