BankNews.ro - The Business Republic

Veste soc pentru angajatii celei mai mari banci rusesti: 67.000 dintre ei vor fi dati afara
International | Data Publicarii: 12-11-2009

Sberbank, cea mai mare banca din Rusia, a anuntat ca intentioneaza sa renunte la 67.000 de angajati, echivalentul a un sfert din totalul fortei de munca a bancii, potrivit paginii online a BBC.

Aproximativ 27.000 de persoane vor ramane fara serviciu pana la sfarsitul anului. Concedierile au fost decise atat din cazua crizei financiare resimtita extrem de puternic in randul bancilor din Rusia, dar si ca urmare a unui plan de modernizare a infrastructurii Sberbank.

"In urmatorii cinci ani vom renunta la aproximativ 20-25% din personalul actual. Credem ca programul avut in vedere de conducerea bancii este realist", a spus Denis Bugrov, unul dintre top-managerii institutiei.

Sberbank a fost mediatizata in ultima perioada in contextul incercarii de preluare, impreuna cu un partener canadian, a marcii Opel de la producatorul american de automobile GM. Afacerea a esuat in cele din urma, sefii General Motors hotarand sa pastreze divizia germana.

Redactia BankNews.ro

http://www.banknews.ro/stire/34206_veste_soc_pentru_angajatii_celei_mai_mari_banci_rusesti_67000_dintre_ei_vor_fi_dati_afara.html