BankNews.ro - The Business Republic

Banca Feroviara vrea sa atraga depozite de 100 milioane euro anul viitor, in special de la firme
Finante-Banci | Data Publicarii: 12-11-2009

Banca Comerciala Feroviara si-a propuns sa atraga depozite de 100 milioane de euro in primul an de activitate, principalul segment vizat in 2010 fiind cel al clientilor corporate, a declarat joi directorul general al bancii, Petre Tulin.

"In perioada 2009-2010, ne vom adresa companiilor din domeniul corporate si vom avea clienti din zona IMM-urilor. Pentru inceput, ne vom concentra pe creditele in lei, iar activitatea de creditare va incepe in ianuarie sau febbruarie, cand urmeaza sa primim aprobarea din partea BNR pentru a credita persoane fizice", a spus Tulin, la lansarea oficiala a bancii.

"Vom incepe cu creditele pentru nevoi temporare acordate persoanelor juridice, IMM si segmentul corporate", a completat el.

Tulin a precizat ca pana in 2011 banca va deschide sase sucursale in Bucuresti si doua in Arad si se va concentra in special pe acoperirea zonei de vest si de sud a Romaniei. Banca si-a propus sa deschida pana la sfarsitul anului viitor cel putin 14 sucursale si sa se extinda cu inca patru sucursale in 2011.

Capitalul social initial al bancii este de 45 milioane lei, integral romanesc, iar noua banca este una de tip universal.

Valer Blidar detine 90,5% din capitalul bancii, din care 39,5% in mod direct si 51% prin intermediul a doua firme pe care le controleaza, respectiv Astra Vagoane Calatori SA (26%) și Tristar SRL (25%).

Restul de 9,5% din capitalul social al bancii este detinut de Atelierele CFR Grivita Bucuresti.

Directorul general si presedintele Bancii Comerciale Feroviare este Petre Tulin, care a condus anterior BCR Banca pentru Locuinte si HVB Banca pentru Locuinte, dupa ce a ocupat functia de director al Directiei de Reglementare si Autorizare in cadrul Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Functiile de director general adjunct si de vicepresedinte al CA vor fi detinute de Laurentiu Bouleanu, iar Cornelia Barbu va fi numita tot in functia de director general adjunct. Din Consiliul de Administratie mai fac parte Nicolae Dardac, prorector al ASE, Vasile Raileanu, decan al Facultatii de Contabilitate si Informatica de Gestiune, si Gheorghe Sirbu, director financiar la Astra Vagoane Calatori.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/34225_banca_feroviara_vrea_sa_atraga_depozite_de_100_milioane_euro_anul_viitor,_in_special_de_la_firme.html