BankNews.ro - The Business Republic

MFP a semnat cu BEI acordul de imprumut pentru constructia tronsonului de metrou spre Drumul Taberei
Actualitate | Data Publicarii: 12-11-2009

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a semnat joi contractul de imprumut de la BEI, in valoare de 395 milioane euro pe 25 de ani, pentru constructia tronsonului de metrou Drumul Taberei-Universitate, parte a magistralei 5, Drumul Taberei-Pantelimon, si achizitia a 37 de noi trenuri de metrou.

Valoarea totala a proiectului de modernizare a metroului Bucuresti, etapa a V-a, este estimata la 883 milioane euro si cuprinde constructia magistralei 5 a metroului, Drumul Taberei-Pantelimon, tronsonul Drumul Taberei-Universitate, precum si achizitia de 37 de noi trenuri de metrou si inlocuirea celor cu data de expirare depasita.

Proiectul are ca data de finalizare sfarsitul anului 2015.

"BEI  finanteaza circa 45% din valoarea proiectului. Restul banilor vor veni de la bugetul de stat, iar ultima tragere este programata pe 31 decembrie 2012. Este vorba de magistrala cea mai necesara si cea mai ceruta de bucuresteni", a explicat ministrul interimar al finantelor publice, Gheorghe Pogea.

De asemenea, el a adaugat ca reprezentantii Bancii Europene de Investitii (BEI) au sustinut ca pot asigura si o alta parte a finantarii proiectului, daca va fi nevoie de o suma mai mare.

"Sper ca in primavara sa avem un consortiu, daca nu vor aparea contestatii peste contestatii. Constructia va incepe cat se poate de repede, in functie de cati bani sunt alocati de la bugetul de stat. Cu siguranta se vor gasi constructori", a spus ministrul interimar al transporturilor, Radu Berceanu.

Proiectul finantat de BEI continua investitiile precedente, realizate tot cu sprijinul aceleiasi institutii.

Din partea BEI, contractul de finantare a fost semnat de vicepresedintele institutiei, Mathias Kollatz-Ahnen.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/34238_mfp_a_semnat_cu_bei_acordul_de_imprumut_pentru_constructia_tronsonului_de_metrou_spre_drumul_taberei.html