BankNews.ro - The Business Republic

Expatii din Romania investesc milioane de euro in dezvoltarea cricketului
Diverse | Data Publicarii: 13-11-2009

Cricketul este un sport aproape necunoscut in Romania si ar fi ramas multa vreme asa daca un grup de expati, oameni de afaceri straini care lucreaza si traiesc la noi in tara, nu ar fi decis sa-l popularizeze. Asa a luat fiinta in 2007, in Bucuresti, Transylvania Cricket Club, primul si, pana in acest moment, singurul club de cricket din Romania, iar in vara acestui an s-a infiintat chiar Consiliul Roman de Cricket, o organizatie ce isi doreste ca in scurt timp sa fie recunoscuta de MTS si ca in cel mult cinci ani sa se afilieze la International Cricket Council(ICC), Federatia Internationala de Cricket.

Unul dintre cei mai pasionati juca-tori de cricket din Romania este Rangam Mitra, devenit, intre timp, director executiv al Consiliului Roman de Cricket, si unul dintre initiatorii acestui program de dezvoltare a cricketului de la noi din tara.

"Acum trei ani, cand a inceput sa se joace cricket in Romania, eram singurele tari, alaturi de Moldova, Albania si Macedonia, fara practicanti in tara. Acum nu exista decat un club de cricket in Romania, Transilvania Cricket Club, in timp ce alte doua grupari, una din Bucuresti, cealalta din Cluj-Napoca, se vor organiza pana la finalul anului. In urmatorii doi ani urmarim sa infiintam echipele feminine de cricket. Pana in vara lui 2012 vom avea minim 10 cluburi, in care numarul de sportivi din Romania credem ca va fi egal cu cel al expatilor. In 2013 speram sa devenim membri afiliati la Comitetul International de Cricket, iar in urmatorii cinci ani sa avem echipe nationale atat la masculin si feminin, cat si una sub 19 ani, care sa participe la competitiile internationale", a explicat domnul Mitra, care spune ca proiectul de dezvoltare este mult mai vast. Astfel, anul viitor vor incepe lucrarile la Academia de Excelenta, un complex multifunctional in valoare de 5 milioane de euro, construit in Ilfov, la Moara Vlasiei, pe o suprafata de 30.000 de metri patrati, "o necesitate pentru ca putem ajuta la dezvoltarea cricketului numai daca avem o infrastructura corespunzatoare iar aceasta Academie este ceea ce ne trebuie", cum a explicat acelasi domn Mitra.

Integral in Gandul

http://www.banknews.ro/stire/34263_expatii_din_romania_investesc_milioane_de_euro_in_dezvoltarea_cricketului.html