BankNews.ro - The Business Republic

Analistii si-au inrautatit asteptarile legate de economia Romaniei in noiembrie, arata un studiu ZEW
Economie | Data Publicarii: 16-11-2009

Asteptarile analistilor cu privire la economia Romaniei s-au inrautatit cu 3,5 puncte la 22 de punce in noiembrie, potrivit unui studiu efectuat de Centrul pentru Cercetari Economice Europene (ZEW).

"Chiar daca Romania se afla pe penultima pozitie - Croatia fiind tara cu cel mai mic punctaj - jumatate dintre respondenti anticipeaza o imbunatatire a situatiei economice in Romania in urmatoarele sase luni. Cu toate acestea, situatia economica actuala are cea mai prudenta evaluare dintre tarile analizate", se arata in studiul ZEW.

Astfel, indicatorul referitor la situatia economica actuala a Romaniei a scazut cu 5,2 puncte la -76,0 puncte.

Aproape doua treimi (62,8%) dintre analisti iau in calcul o reducere a ratelor dobanzilor pe termen scurt de catre Banca Nationala a Romaniei (BNR) in urmatoarea jumatate de an, mai arata studiul ZEW.

La nivelul Europei Centrale si de Est (ECE), indicatorul ZEW-Erste Group Bank a scazut, dar perceptia despre situatia economica actuala a ramas pozitiva.

Indicatorul ZEW, ce reflecta asteptarile economice intr-un orizont de timp sase luni pentru regiunea ECE, a scazut cu 20,0 puncte, dar a ramas pozitiv, la 30,9 puncte. Acest indicator este calculat lunar de ZEW (Mannheim), cu sprijin din partea grupului Erste Bank (Viena).

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/34290_analistii_si-au_inrautatit_asteptarile_legate_de_economia_romaniei_in_noiembrie,_arata_un_studiu_zew.html