BankNews.ro - The Business Republic

CE estimeaza costurile legate de depresie si insatisfactia profesionala la 3-4% din PIB
Actualitate | Data Publicarii: 18-11-2009

Costurile directe si indirecte generate de sanatatea mentala proasta a angajatilor sunt estimate intre 3 si 4% din produsul intern brut (PIB) de Comisia Europeana, potrivit raportului "Sanatatea mentala, afacerea tuturor", realizat de Centrul de analiza strategica, relateaza AFP.

Raportul are scopul sa aduca in atentia publica problema satisfactiei, a respectului de sine, a aprecierii de catre profesori in scoala ori de catre sefi la slujba. Autorii au recomandat reabilitarea calitatii vietii la locul de munca, punand un mai mare accent asupra restructurarile in perioada de criza.

De asemenea, in raport se subliniaza ca trebuie acordata o atentie speciala primilor ani de viata, pentru a oferi persoanei competente emotionale, cognitive si sociale.

Raportul prevede si introducerea unor indicatori care sa puna cu precadere accent, in statisticile economice, pe masurarea satisfactiei personale mai degraba decat pe productie.

Tabloul indicatorilor economici din Uniunea Europeana, dominat in prezent de produsul intern brut (PIB) si de rata somajului, se va imbogati in 2010 cu un "indice de presiune ecologica".

Cercetarile vor fi de asemenea intensificate pentru a dezvolta un indicator global de "calitate a mediului", care va lua in calcul numarul cetatenilor care traiesc intr-un mediu sanatos sau imbunatatirea indicatorilor sociali existenti, pentru a evalua mai bine calitatea vietii.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/34382_ce_estimeaza_costurile_legate_de_depresie_si_insatisfactia_profesionala_la_3-4p_din_pib.html