BankNews.ro - The Business Republic

Un angajat al T-Mobile din Marea Britanie a vandut datele personale a mii de clienti
Diverse | Data Publicarii: 19-11-2009

Autoritatile britanice au anuntat o ancheta in cazul vanzarii, de catre un angajat al filialei locale a operatorului german de telefonie mobila T-Mobile, a datelor personale a mii de clienti, cel mai mare scandal de acest gen din Marea Britanie, relateaza AFP.

Anchetatorii din cadrul Biroului Comsiei de Informatii (ICO), ce raspunde de protejarea datelor personale, "colaboreaza cu o societate de telefonie mbila, dupa ce aceasta a anuntat ca angajatii au vandut informatii din contractele cu clientii, inclusiv date personale", a anuntat ICO.

Comisia nu a precizat numele societatii, insa T-Mobile UK a anuntat la randul sau ca a alertat ICO, dupa ce a descoperit ca un angajat, ce a parasit apoi compania, a vandut date personale ale clientilor. "Am creat apoi un sistem de supraveghere menit sa reduca riscurile repetarii" acestei situatii, a anuntat un purtator de cuvant T-Mobile UK.

"Informatiile au fost vandute grupurilor concurente, ai caror agenti au utilizat datele pentru a apela clientii inainte de expirarea contractelor, pentru a le prezenta o oferta concurenta. Operatorul sustine ca mii de date au fost obtinute ilegal si ca au fost implicate sume substantiale de bani. ICO a obtinut mai multe mandate de perchezitie si a anchetat anumite locuri", a precizat comisia.

Seful comisiei, Christopher Graham, a declarat ca legislatia in cazul delictelor de acest gen este "insuficienta pentru a descuraja implicarea in astfel de activitati criminale lucrative". "Amenintarea cu inchisoarea, nu cu o amenda, ar fi un mijloc de convingere mai eficace", a completat el.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/34415_un_angajat_al_t-mobile_din_marea_britanie_a_vandut_datele_personale_a_mii_de_clienti.html