BankNews.ro - The Business Republic

Femeile sunt mai preocupate de protectia mediului si polueaza mai putin decat barbatii
Mediu | Data Publicarii: 19-11-2009

Femeile polueaza mai putin decat barbatii, pentru ca sunt mai preocupate de protectia mediului si de silueta, potrivit unui raport al Natiunilor Unite despre femei, populatie si climat, relateaza AFP.

In tarile industrializate, femeile au cel mai des tendinta sa cumpere produse benefice mediului si sa recicleze deseurile, precizeaza Fondul natiunilor unite pentru populatie (UNFPA), citand o cercetare a Organizatiei de dezvoltare economica si cooperare (OCDE) din 2008.

Totusi, UNFPA noteaza ca studiile pe aceasta tema sunt rare, iar comportamentele in favoarea mediului ar putea rezulta din inegalitatile economice si sociale care impiedica femeile sa beneficieze de dezvoltarea tarii lor.

Mai multe studii din SUA confirma ideea ca femeile cumpara mai mult decat barbatii produse verzi, se mai arata in raport. In Sidney, Australia, o ancheta derulata in 2008 a aratat ca femeile si fetele erau mai preocupate de impactul schimbarilor climatice.

In tarile industrializate, precum si in cele in curs de dezvoltare femeile au un impact mai mic asupra atmosferei, deoarece - spre deosebire de barbati - ele folosesc mai putin masinile si calatoresc mai rar cu avionul.

Barbatii din tarile dezvoltate mananca mai multa carne decat femeile. Astfel, in Danemarca, barbatii consuma in medie 139 grame de carne pe zi, fata de 89 grame pe zi femeile. De asemenea, femeile mananca mai putin pentru a-si pastra silueta.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/34420_femeile_sunt_mai_preocupate_de_protectia_mediului_si_polueaza_mai_putin_decat_barbatii.html