BankNews.ro - The Business Republic

Goldman Sachs: ne cerem scuze pentru criza
International | Data Publicarii: 19-11-2009

Dupa ce au influentat intr-o oarecare masura cursul crizei, bancherii de pe Wall Street isi cer iertare pentru problemele create. Goldman Sachs si-a cerut scuze, ieri, la mai bine de un an de la inceperea crizei, pentru participarea la declansarea turbulentelor economice pe plan mondial, potrivit "Bloomberg".
 
Lloyd Blankfein, CEO Goldman Sachs Group, a declarat, in timpul unui eveniment la New York, ca institutia pe care o conduce a participat la un fenomen care clar a fost gresit iar pentru acest lucru isi cere scuze. Nu cu mult timp in urma acelasi sef al bancii spunea ca institutiile financiare fac "lucrarea lui Dumnezeu".

Scuzele vin chiar intr-un momentcheie, avand in vedere ca in SUA aceasta companie nu este tocmai apeciata de opinia publica. Banca a pus deoparte peste 16,7 miliarde de dolari pentru a-i recompensa pe angajatii din top management.
 
Potrivit calculelor, acest lucru reprezinta o prima de aproximativ 500.000 de dolari pe manager de varf. Conform lui Mark Gilbert, autorul unui editorial in "Bloomberg", 500 de milioane de dolari este suma prin care banca sus-mentionata vrea sa-si spele pacatele comise pe durata si inaintea crizei. Cu acesti bani, Goldman Sachs vrea sa sustina un program de sustinere a 10.000 de IMM-uri americane.

Integral in Evenimentul Zilei

http://www.banknews.ro/stire/34439_goldman_sachs_ne_cerem_scuze_pentru_criza.html