BankNews.ro - The Business Republic

Top 10 cele mai bune companii pentru lideri
HR/Cariere | Data Publicarii: 20-11-2009

Revista Fortune realizeaza in fiecare an un clasament al companiilor care reusesc cel mai bine sa dezvolte, atraga sau sa-si mentina liderii competenti. Majoritatea firmelor listate sunt mari corporatii cu prezenta internationala, o dovada in plus a faptului ca afacerile de succes se bazeaza in cea mai mare masura pe calitatea resursei umane.

IBM se afla pe prima pozitie a topului Fortune. Cu venituri de peste 100 miliarde dolari anual, gigantul IT are 400.000 angajati, dintre care 60.000 au functii de conducere. Compania investeste sume importante pentru trainingul angajatilor, anual cateva zeci de mii fiind trimisi la cursuri de perfectionare.

Procter & Gamble (P & G) este unul dintre marii jucatori din industria produselor de larg consum cu afaceri anuale de 79 miliarde dolari. Cei 135.000 angajati au in egala masura oportunitatea de a deveni viitori lideri, P & G fiind una dintre companiile cu rata mica de migrare a fortei de munca.

General Mills, important producator american de alimente, investeste sume importante in trainingul angajatilor si formarea liderilor. Prin programul "Individual Development Plan" ajuta angajatii sa-si dezvolte si realizeze tintele.

McKinsey, firma de consultanta cu 17.000 angajati si venituri de 5 miliarde dolari, a transformat cultivarea talentelor intr-o adevarata obsesie, dupa cum declara Dominic Barton, managing director al companiei. Multi dintre fostii angajati au ajuns sa conduca corporatii globale.

ICICI Bank din India are 36.000 angajati si venituri de 7,4 miliarde dolari. O armata de 600 angajati au singurul rol de a descoperi colegii cu abilitati de lideri.

Alte cinci companii incluse de Fortune in lista pentru metodele eficiente de atragere a talentelor au fost McDonald's, General Electric, Titan Cement, China Mobile Communications si Hindustan Unilever.

George Trifu

http://www.banknews.ro/stire/34475_top_10_cele_mai_bune_companii_pentru_lideri.html