BankNews.ro - The Business Republic

Posesorii de vehicule pot achizitiona abonamente pentru 50-100 de treceri peste podurile dunarene
Actualitate | Data Publicarii: 20-11-2009

Posesorii de vehicule pot cumpara abonamente pentru 50-100 de treceri peste podurile dunarene, tarifele pentru utilizarea podului, in functie de treceri, variind de la 160 lei pana la 4.760 lei pe vehicul, a anuntat vineri Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

Potrivit CNADNR de vineri 20 noiembrie, intra in vigoare Ordinul Ministrului Transporturilor si Infrastructurii care aproba achitarea tarifului de trecere a podurilor dunarene pe baza de abonament.Utilizatorii rutieri pot achizitiona abonamente pentru 50 respectiv 100 de treceri, pentru un interval de un an. Abonamentele vor fi eliberate pe baza cererii completate de catre utilizatori si transmise prin fax la Agentia de Control si Incasare Fetesti, respectiv la Agentia de Control si Incasare Giurgeni.

Cererile sunt disponibile pe site-ul CNADNR, pe pagina principala, dar si la sediul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Constanta. In baza cererii depuse sau transmise prin fax, utilizatorii vor primi tichete matca - cupon pentru numarul de cereri solicitate. Soferii vor trebui sa pastreze cuponul pentru control.

Tarifele de trecere pentru utilizarea podului peste Dunare la Giurgeni - Vadul Oii sunt stabilite in functie de categoria de vehicule (motociclete, autoturisme, microbuze, autobuze si autovehicule cu madsa totala maxima autorizata mai mare sau egala cu 12 tone si cu minim 4 axe) abonamentul pentru 50 de treceri este intre 160 lei si 1.880 lei, iar pentru 100 de treceri este intre 280 lei si 3.290 lei.

De asemenea, tarifele de trecere pentru utilizarea podului peste Dunare la Fetesti-Cernavoda sunt stabilite in functie de categoria de vehicule (motociclete, autoturisme, microbuze, autobuze si autovehicule cu madsa totala maxima autorizata mai mare sau egala cu 12 tone si cu minim 4 axe) abonamentul pentru 50 de treceri este intre 280 lei si 2.720 lei, iar pentru 100 de treceri este intre 490 lei si 4.760 lei.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/34487_posesorii_de_vehicule_pot_achizitiona_abonamente_pentru_50-100_de_treceri_peste_podurile_dunarene.html