BankNews.ro - The Business Republic

Nokia va disponibiliza 330 de salariati din Finlanda si Danemarca
International | Data Publicarii: 22-11-2009

Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, a anuntat ca va suprima 330 de posturi din diviziile de cercetare si dezvoltare din Finlanda si Danemarca, ce nu sunt in linie cu proiectele noilor produse, relateaza AFP.

"Nokia va ajusta activitatile de cercetare si dezvoltare din Finlanda si Danemarca, pentru a se adapta portofoliului de noi produse ale companiei", a anuntat grupul.

"Schimbarile anuntate vor afecta 230 de angajati din cadrul fabricii finlandeze din Oulu si circa 100 de angajati ai fabricii din Copenhaga", potrivit unui comunicat publicat de Nokia. Grupul are 2.000, respectiv 1.000 de angajati in cele doua fabrici.

Cele 330 de disponibilizari reprezinta aproape 2% din efectivele totale ale diviziei de cercetare si dezvoltare Nokia la nivel mondial, divizie in care lucreaza 17.000 de persoane.

Nokia, care a trecut pe pierderi in al treilea trimestru pentru prima oara in ultimul deceniu, a lansat mai multe planuri de restructurare, dintre care unul foarte important in cadrul diviziei Nokia Siemens Networks (NSN), ce vizeaza pana la 6.000 de disponibilizari.

Inaintea anuntului de vinei, Nokia a mai anuntat 3.700 de concedieri, dintre care 1.300 prin disponibilizari voluntare, in cadrul unui plan lansat in ianuarie, ca are ca obiectiv economii anuale de 700 milioane euro.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/34500_nokia_va_disponibiliza_330_de_salariati_din_finlanda_si_danemarca.html