BankNews.ro - The Business Republic

Retailerul Pic a intrat in insolventa la cerere, din cauza datoriilor mari catre furnizori
Afaceri | Data Publicarii: 23-11-2009

Grupul romanesc de retail Pic a intrat, in data de 16 noiembrie, in insolventa la cerere, din cauza cresterii datoriilor catre creditori, in special catre furnizori, pe fondul scaderii vanzarilor de la inceputul anului cu 30%, a comunicat luni compania.

"Cele mai mari datorii sunt catre furnizori. Pic a luat aceasta hotarare din cauza scaderii cererii pe piata interna si a reducerii vanzarilor cu 30% in acest an, dar si din cauza presiunilor din partea creditorilor", a declarat directorul de marketing al companiei Pic, Claudia Rusu.

Potrivit companiei, de la data deschiderii procedurii insolventei se suspenda toate actiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creantelor asupra debitorului sau bunurilor sale.

"In prezent, echipa de management Pic face eforturi pentru a gasi cele mai bune solutii  pentru reorganizare, pe baza reluarii activitatii de aprovizionare si a vanzarii partiale de active in vederea redresarii companiei", a adaugat Claudia Rusu.

Reprezentantul retelei de hipermarketuri declara in luna august pentru NewsIn ca aproximativ 1.500 de angajati din cadrul grupului Pic au fost disponibilizati de la inceputul acestui an. Totodata, Claudia Rusu spunea ca Pic a redus, de la inceputul anului, costurile operationale cu 30%, operand modificari de reducere a consumului de combustibil, energie, consumabile, echipamente IT, precum si reducerea cheltuielilor de marketing.

Reteaua de magazine Pic mai are in prezent doua magazine, dupa ce, in urma procesului de restructurare actionariatul a decis inchiderea a trei unitati, respectiv Braila, Oradea si Calarasi, ramanand active magazinele din Pitesti si Craiova.

Grupul de firme Pic a avut in 2008 o cifra de afaceri de aproximativ 600 milioane lei, cu 60% mai mult fata de cea inregistrata in 2007.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/34532_retailerul_pic_a_intrat_in_insolventa_la_cerere,_din_cauza_datoriilor_mari_catre_furnizori.html