BankNews.ro - The Business Republic

Raiffeisen Zentralbank Austria detine peste 1% din actiunile fiecarui SIF in parte
Finante-Banci | Data Publicarii: 23-11-2009

Raiffeisen Zentralbank Austria controleaza intre 1,16% si 1,25% din actiunile fiecareia din cele cinci societati de investitii financiare (SIF), potrivit unor rapoarte transmise, luni, Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Astfel, grupul bancar austriac a raportat ca in prima jumatate a saptamanii trecute detinea 1,16% din SIF Banat-Crisana (SIF1), 1,25% din SIF Moldova (SIF2), 1,18% din SIF Transilvania (SIF3), 1,25% din SIF Muntenia (SIF4) si 1,22% din SIF Oltenia (SIF5).

Potrivit legii pietei de capital, nimeni nu poate detine mai mult de 1% din actiunile unui SIF. In cazul in care un investitor depaseste limita mentionata, este obligat sa anunte arbitrul pietei de capital si sa isi diminueze participatia sub pragul de 1%.

In curand, Camera Deputatilor urmeaza sa dezbata ridicarea pragului de detinere la SIF-uri, dupa ce un grup de senatori a cerut anterior modificarea legii in acest sens.

Raiffeisen Zentralbank Austria este prezenta si in Romania, prin Raiffeisen Bank, ce detine peste 500 de unitati in tara.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/34534_raiffeisen_zentralbank_austria_detine_peste_1p_din_actiunile_fiecarui_sif_in_parte.html