BankNews.ro - The Business Republic

Guvernul chinez cere bancilor locale sa-si tempereze cresterea
International | Data Publicarii: 24-11-2009

Autoritatile chineze de reglementare a pietei financiare preseaza bancile sa-si sporeasca rezervele de capital si sa-si tempereze cresterea, pe fondul ingrijorarilor legate de sustenabiliatea dezvoltarii creditarii, scrie Herald Tribune.

Initiativa chinezilor vine dupa ce reglementatorii din Europa si Statele Unite au luat deja masuri similare pe parcursul lunilor trecute, insa motivele care stau in spatele acestor decizii sunt diferite, observa cotidianul american.

In vreme ce occidentalii au impus bancilor majoarea fondurilor disponibile, de multe ori prin renuntarea la o serie de operatiuni, pentru a-si putea reface baza de capital puternic afectat de pierderile generate de colapsul creditelor imobiliare si al diviziilor de investitii, chinezii urmaresc doar asigurarea continuitatii cresterii in anul viitor.

Volumul creditarii a crescut in China in ultimele doua semestre, fapt care a dus la aparitia unui dezechilibru in raportul dintre valoarea creditelor si capitalul de risc al bancilor.

George Trifu

http://www.banknews.ro/stire/34561_guvernul_chinez_cere_bancilor_locale_sa-si_tempereze_cresterea.html