BankNews.ro - The Business Republic

Operatorii de telefonie vor avea la dispozitie 83 milioane euro pentru acoperirea zonelor negre
IT&C | Data Publicarii: 24-11-2009

Operatorii de telefonie vor beneficia de 83 milioane euro pentru zonele "negre" de la granita, acelea care nu au acoperire, a declarat marti secretarul de stat din Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), Marius Fecioru.

"Statul are o interventie de 83 milioane euro, ca ajutor fiscal pentru operatorii de telefonie pentru acoperirea acelor zone "negre" de la granita", a spus Marius Fecioru, in cadrul evenimentului Gala Comunicatiilor Mobile. Cele 83 de milioane de euro provin din partea Comisiei Europene.

Directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale, Marcel Opris, a declarat ca in Romania exista mii de kilometri de drumuri fara acoperire, ceea ce face imposibila apelarea numarului de urgenta 112. "Exista mii de kilometri in Romania care nu au acoperire. Sunt mii de kilometri in care, daca se formeaza 112, apelul ajunge in Ungaria sau in Bulgaria." a precizat directorul Serviciilor de Comunicatii Speciale.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/34576_operatorii_de_telefonie_vor_avea_la_dispozitie_83_milioane_euro_pentru_acoperirea_zonelor_negre.html