BankNews.ro - The Business Republic

LeasePlan Romania estimeaza ca va administra la sfarsitul acestui an o flota de 2.500 de masini
Afaceri | Data Publicarii: 24-11-2009

Subsidiara din Romania a companiei olandeze de leasing operational LeasePlan Corporation estimeaza ca va administra la sfarsitul acestui an 2.500 de autovehicule, in crestere cu circa 85% fata de finalul lui 2008, a declarat marti directorul general al LeasePlan Romania, Bogdan Apahidean.

La sfarsitul anului trecut, LeasePlan administra 1.350 de masini.

"In prezent administram o flota de circa 2.400 de autovehicule, iar pana la sfarsitul lui 2009 vom ajunge la circa 2.500 de autovehicule si la active de 20 milioane euro", a afirmat Apahidean.

El a adaugat ca, in acest an, compania va inregistra o pierdere de 750.000 euro, fata de 1 milion de euro cat estimase anterior, mai ales pe fondul reducerii costurilor si a volumelor de vanzari realizate in avans.

Seful LeasePlan a mai spus ca firma va inregistra profit lunar catre sfarsitul lui 2010, chiar daca pentru intregul anul va afisa pierdere. "LeasePlan va inregistra profit anual in 2011, cand estimeaza ca va administra circa 5.000 de autovehicule", a mai spus Apahidean.

Tot pentru finalul acestui an LeasePlan mizeaza pe o cifra de afaceri de 10 milioane euro, de patru ori mai mare fata de sfarsitul anului trecut, cand aceasta era de 2,5 milioane euro.

"Din numarul de masini in administrare, circa 30% sunt pentru produsul Partner Plan, care permite clientului sa urmareasca evolutia costurilor reale cu serviciile in comparatie cu cele bugetate, iar eventuala diferenta pozitiva pe elementele de risc (anvelope, mentenanta, valoarea reziduala) se returneaza clientului, in timp ce eventualele pierderi sunt suportate de LeasePlan", a explicat Apahidean.

El a adaugat ca acest produs face diferenta intre LeasePlan si alti jucatori de pe piata de leasing operational.

Pentru anul viitor, LeasePlan mizeaza pe o flota de 4.000 de autovehicule in administrare, o dublare a cifrei de afaceri fata de acest an pana la 20 milioane euro si la o valoare a activelor de 37 milioane euro, in crestere cu 85% fata de sfarsitul acestui an.

LeasePlan a atras pana in prezent circa 120 de clienti.

Compania LeasePlan a intrat pe piata romaneasca in martie 2007 si a devenit operationala in luna septembrie a aceluiasi an, printr-o investitie initiala de circa 1,3 milioane euro.

LeasePlan Romania face parte din grupul olandez LeasePlan, detinut de un consortiu alcatuit din Volkswagen Group, cu o participatie de 50%, Compania de Dezvoltare Mubadala din Abu Dhabi, cu 25%, si Grupul Olayan (25%).

In cazul leasingului operational - cel mai raspandit pe segmentul auto -, companiile pot utiliza o flota de masini pe o anumita perioada de timp, in schimbul unei rate lunare fixe, care permite bugetarea cheltuielilor pe termen lung.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/34577_leaseplan_romania_estimeaza_ca_va_administra_la_sfarsitul_acestui_an_o_flota_de_2500_de_masini.html