BankNews.ro - The Business Republic

Angajatii fura date pentru a fi mai competitivi
HR/Cariere | Data Publicarii: 25-11-2009

Recesiunea a dus la marirea semnificativa a numarului de angajati tentati sa fure date interne din compania in care activeaza, majoritatea lor procedand astfel pentru a avea un cuvant mai greu de spus in cazul mutarii intr-o companie rivala.

Concluziile au fost trase in urma unui studiu desfasurat in principalele centre de afaceri din Marea Britanie si Statele Unite ale Americii, prin chestionarea a peste 600 angajati.

41% dintre participantii la studiu au declarat ca inainte de a pleca din vechea companie au salvat informatii si date sensibile despre afacerile vechiului angajator, iar o treime dintre acestia au spus ca ar fi dispusi sa le inmaneze noii firme daca ar sti ca astfel ar obtine beneficii personale sau ar ajuta un prieten ori ruda sa obtina un loc de munca.

Conform aceleiasi cercetari, efectuata de Cyber-Ark, 57% dintre cei chestionati au declarat ca le-a fost foarte usor sa salveze informatiile, dovada a slabelor masuri de securitate implementate de companii.

Intrebati daca ar lua informatii importante din companie in conditiile in care li s-ar spune ca a doua zi vor fi concediati, 48% au raspuns pozitiv, declarand ca ar incerca sa ia cu ei baze de date sau alte statistici utile concurentei.

64% dintre cei care au raspuns afirmativ ar folosi informatiile ca posibil atu in viitor, 27% pentru a le folosi in negocierea unui loc de munca, iar 20% ca instrument pentru noua pozitie.

Redactia BankNews.ro

http://www.banknews.ro/stire/34602_angajatii_fura_date_pentru_a_fi_mai_competitivi.html