BankNews.ro - The Business Republic

Bancile britanice s-ar putea confrunta cu cel mai restrictiv regim de prime din lume
International | Data Publicarii: 26-11-2009

Bancile din Marea Britanie se vor confrunta cu cel mai restrictiv regim de prime, in cazul in care propunerile formulate in cadrul unui raport solicitat de guvern vor fi aprobate, a declarat autorul raportului, David Walker, consultant senior in cadrul Morgan Stanley & Co., citat de Bloomberg.

Bancile ar trebui sa amane plata primelor cu pana la cinci ani si ar urma sa aiba posibilitatea de a retrage premiile acordate, a precizat Walker in raportul final, publicat joi.

Guvernul sustine recomandarile lui Walker "si va lua masuri pentru implementarea lor cat mai repede posibil", potrivit unei declaratii a cancelarului Alistair Darling.

"Daca implementam masurile propuse de mine, vom avea un regim mai aspru decat in orice parte a lumii", a declarat Walker intr-un interviu pentru Bloomberg, adaugand ca daca politicile cu privire la remuneratii nu vor fi impuse, companiile pur si simplu nu le vor limita.

Guvernul britanic incearca sa limiteze nemultumirea alegatorilor, dupa ajutoarele de peste 1.000 miliarde lire sterline (circa 1.670 miliarde dolari) acordate pentru sustinerea sistemului financiar, pe fondul crizei internationale.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/34665_bancile_britanice_s-ar_putea_confrunta_cu_cel_mai_restrictiv_regim_de_prime_din_lume.html