BankNews.ro - The Business Republic

Parteneriat intre Mercedes si Renault pentru dezvoltarea in comun a noi modele si motoare
Auto | Data Publicarii: 27-11-2009

Mercedes-Benz si Renault au anuntat incheierea unui parteneriat pentru dezvoltarea unor noi modele pe segmentul masinilor de oras si a doua motoare de mici dimensiuni. Colaborarea ar urma sa aiba ca rezultat o noua gama de Smart-uri si o linie Renault de masini urbane.

Pentru germani, primele rezultate ale parteneriatului se vor materializa in viitorul Smart Fortwo programat sa apara in 2013 si in Smart Forfour, anuntat pentru 2014. Pentru francezi, rezultatele colaborarii se vor vedea, cel mai probabil, in modelele entry-level Twizy si Zoe.

Inca nu se stie daca acordul va avea efect si asupra marcilor aflate in directa legatura cu Renault: Nissan si Dacia.

De asemenea, Mercedes si Renault au in vedere dezvoltarea in comun a noi motoare. Pentru inceput, Renault ar putea imprumuta motoarele Mercedes in trei cilindri pe benzina si motorina cu sistem stop-start. Ulterior, ambele companii vor lucra la un motor de 1,8 litri in patru cilindri destinat modelelor Forfour, Twingo, Clio, Modus, Megane si Scenic.

George Trifu

http://www.banknews.ro/stire/34688_parteneriat_intre_mercedes_si_renault_pentru_dezvoltarea_in_comun_a_noi_modele_si_motoare.html