BankNews.ro - The Business Republic

Altex a deschis vineri un nou magazin in Capitala, cel de-al saselea dezvoltat in acest an
Afaceri | Data Publicarii: 27-11-2009

Retailerul de electronice, electrocasnice si IT & C deschide vineri un nou magazin in Capitala, in incinta Grand Arena Mall, acesta fiind cel de-al de-al saselea electrocomplex dezvoltat n 2009, dupa magazinele din Timisoara, Bucuresti, Oradea, Satu-Mare si Cluj-Napoca.

Noul magazin dispune de o suprafata comerciala de 400 mp, avand peste 4.000 de produse electronice, electrocasnice, IT, comunicatii si multimedia. 

Retailerul de electronice, electrocasnice si IT&C a inregistrat in primele noua luni din acest an o cifra de afaceri de 124 milioane de euro, in scadere cu 50% fata de aceeasi perioada din anul anterior cand a raportat 248 milioane de euro. Oficialii Altex declarau, in octombrie anul trecut, citati de Business Standard, ca retailerul a obtinut in primele noua luni din 2008 o cifra de afaceri de 902 milioane de lei (248 milioane de euro), in crestere cu 38% fata de perioada similara a anului 2007.

Compania estima in octombrie pentru intregul an 2009 o cifra de afaceri de peste 180 milioane de euro, ceea ce inseamna o scadere de 47,6% fata de anul 2008, cand a raportat afaceri de 344 milioane euro.

In trimestrul trei din acest an, Altex Romania a inregistrat o usoara crestere fata de trimestrul doi 2009. "Volumul vanzarilor realizate de Altex Romania in trimestrul trei din 2009 a inregistrat o crestere de 6% fata de trimestrul doi, pe care noi o consideram foarte solida in actualele circumstante", spunea in octombrie directorul de marketing si vanzari, Cristian Moanta.

Suprafata comerciala totala a retailerului Altex se ridica la aproximativ 93.000 metri patrati, repartizata intre 52 de magazine Altex si 15 magazine Media Galaxy in principalele orase din tara. Altex Romania este actionar majoritar in companiile Complet Electro Serv SRL - compania producatoare de echipamente IT, Cometex SA - compania de real estate si Credex SA - compania de credite de consum, unde 30% din actiuni sunt detinute de Raiffeisen Bank.

Principalii competitori ai retailerului pe piata autohtona de electronice, electrocasnice si IT&C sunt Flamingo si Domo.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/34699_altex_a_deschis_vineri_un_nou_magazin_in_capitala,_cel_de-al_saselea_dezvoltat_in_acest_an.html