BankNews.ro - The Business Republic

Mastercard a investit 200.000 euro in lansarea platformei de educatie financiara EduCard
Finante-Banci | Data Publicarii: 29-11-2009

Mastercard a investit aproape 200.000 euro in lansarea platformei de educatie financiara EduCard, in scopul familiarizarii utilizatorilor de instrumente financiare cu notiunile uzuale din domeniul financiar-bancar si administrarea finantelor proprii, potrivit unui reprezentant al Mastercard.

"Pot sa spun ca am investiti in lansarea EduCard pana la 200.000 euro si in 2010 vom investi alte cateva sute de mii de euro, pentru dezvoltarea acestui program educational", a declarat Ioana Gorganeanu, director de marketing al MarsterCard Europe.

EduCard ofera informatii despre planificarea cheltuielilor, folosirea cardurilor si a altor instrumente de plata, achitarea taxelor si facturilor, e-commerce si protectie impotriva fraudelor, precum si doua calculatoare online, prin care cei interesati isi vor putea calcula puterea de cumparare, respectiv capacitatea de economisire.

Anul viitor, campania nu va mai fi doar in mediul online, ci va trece "in mediul real", primii vizati fiind studentii, "care sunt la inceput de drum in administrarea finantelor personale si sunt printre cei mai deschisi in accesarea de produse bancare", potrivit reprezentantilor Mastercard.

EduCard este un proiect pilot pentru Romania, ce ar putea fi extins ulterior si in alte tari din regiune, precum Bulgaria, Serbia, Bosnia-Hertegovina, Muntenegru, Macedonia, Albania, Kosovo si Republica Moldova.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/34723_mastercard_a_investit_200000_euro_in_lansarea_platformei_de_educatie_financiara_educard.html