BankNews.ro - The Business Republic

Transelectrica: Consumul de electricitate in Romania ar putea creste in acest an cu 4,5%
Economie | Data Publicarii: 10-06-2010

Consumul de energie electrica din Romania ar putea creste in acest an cu 4,5% fata de cel din 2009, din cauza ca s-a majorat si consumul de energie in industrie, dar si ca urmare a temperaturilor mai scazute de la inceputul anului, a declarat directorul general al Transelectrica, Adrian Baicusi.

"De la inceputul anului si pana acum, consumul de energie la nivelul tarii a crescut cu 4,5%. Estimam ca se va mentine acest nivel de 4,5% pana la sfarsitul anului. Vom recupera astfel scaderile de consum din anul 2009. Totodata, in ultimele doua luni s-au inregistrat cresteri de consum in industrie in special", a declarat joi directorul general al Transelectrica, Adrian Baicusi.

Acesta a precizat ca daca luam in calcul reducerea salariilor, atunci influenta nu va fi semnificativa in ceea ce priveste consumul populatiei. "De asemenea, daca vor creste taxele si impozitele, consumul industrial va scadea", a afirmat Baicusi, intr-o conferinta de presa.

Transelectrica si Siemens au anuntat joi finalizarea lucrarilor de retehnologizare a statiei electrice de 400/220/110 kV Bucuresti Sud, care s-au ridicat la 47,2 milioane euro. Incepand din 2003 si pana acum, Transelectrica a retehnologizat 25% din statiile electrice pe care le are in gestiune.

Transelectrica este Operatorul de Transport si de Sistem din Romania, care gestioneaza, opereaza, intretine, modernizeaza si dezvolta reteaua de transport care cuprinde 78 statii electrice de transformare, cu o capacitate de circa 35.000 MVA, si 9.028 km de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV si 750 kV, aflate in gestiunea a opt sucursale de transport.

Transportatorul de electricitate are opt sucursale in Bucuresti, Bacau, Constanta, Cluj, Craiova, Pitesti, Sibiu, Timisoara.

De asemenea, in prezent, Transelectrica are sase filiale: OPCOM, Smart, ICEMENERG, Formenerg, ICE Service si Teletrans.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/39757_transelectrica_consumul_de_electricitate_in_romania_ar_putea_creste_in_acest_an_cu_4,5p.html