BankNews.ro - The Business Republic

TVA se majoreaza oficial de la 1 iulie, OUG de modificare a Codului Fiscal a fost publicata
Finante-Banci | Data Publicarii: 29-06-2010

TVA se majoreaza oficial de la 1 iulie la 24%, OUG de modificare a Codului Fiscal fiind publicata luni in Monitorul Oficial.

Majorarea TVA a fost decisa sambata in sedinta de Guvern.

Totodata, Ordonanta de Urgenta de modificare a Codului Fiscal prevede taxarea tichetelor de masa, a tichetelor cadou, a platilor compensatorii si impozitarea dobanzilor la depozite Si conturi curente.

Potrivit noilor reglementari, impozitul de 16% va fi aplicat de la 1 iulie si pentru dobanzile la conturile curente, depozitele la termen si la vedere. Veniturile din dobanzile bancare au fost scutite de impozitul de 16% in 2009, iar masura fusese extinsa si pentru anul 2010. De la 1 iulie se impoziteaza cu 25% si castigurile din jocuri de noroc. Impozitul se aplica asupra venitului net, calculat la nivelul castigurilor realizate intr-o zi de acelasi organizator sau platitor.

Prevederile care impuneau impozite suplimentare pentru cei care au mai multe imobile cu destinatia de locuinta au fost eliminate din textul OUG. Potrivit acestora, persoanele fizice care au in proprietate doua sau mai multe cladiri cu destinatie de locuinta, care nu sunt inchiriate unei alte persoane, urmau sa plateasca in anul 2010 o "taxa de solidaritate" reprezentand 50% din impozitul datorat in 2010 pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, 100% din impozit pentru a doua si 200% pentru a treia si umatoarele.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/40150_tva_se_majoreaza_oficial_de_la_1_iulie,_oug_de_modificare_a_codului_fiscal_a_fost_publicata.html