BankNews.ro - The Business Republic

ING Asigurari si-a ajustat profitul pentru acest an la 35-40 mil. lei pe fondul cresterii TVA
Finante-Banci | Data Publicarii: 29-06-2010

ING Asigurari de Viata estimeaza pentru acest an un profit net de circa 35-40 milioane lei, fata de un profit net de 77,3 milioane lei in 2009, mai ales pe fondul majorarii taxei pe valoare adaugata (TVA) la 24%, a declarat, marti, directorul general al companiei, Cornelia Coman.

In 2009, ING Asigurari de Viata inregistrase un profit net de 77,3 milioane lei.

"O mare parte din majorarea TVA va fi suportata din profit. Majorarea taxei pe valoare adaugata inseamna cheltuieli mai mari, care se vor reflecta in profit. Pe anumite tipuri de cheltuieli vom face o evaluare sa vedem in ce masura putem sa ne incadram in bugetul initial de cheltuieli, insa probabil alte cheltuieli vor creste, cum ar fi chiria. Va fi o crestere a chetuielilor si, prin urmare, o scadere a profitului pentru 2010", a explicat Coman.

ING Asigurari de Viata estimeaza pentru acest an circa 50.000 de contracte noi incheiate (50% traditionale si 50% unit-linked).

Directorul general al ING Asigurari de Viata sustine ca numarul mare de contracte reziliate in 2009 a fost cauzat in special pe fond psihologic, motiv pentru care o parte dintre cei cu contracte reziliate si-au reluat contractele.

"Nu ma astept in 2010 sa avem niste rezilieri mai mari, poate spre sfarsitul anului, dupa ce va fi resimtita scaderea veniturilor la nivelul familiei. Daca lucrurile nu isi vor reveni destul de repede din punct de vedere economic, probabil ca in 2011 vom avea un nivel al rezilierilor apropiat de cel din 2009, insa nu mai mare", a explicat Coman.

"Din a doua parte a anului 2009 am inregistrat o scadere a numarului de contracte reziliate, scadere care a continuat si in prima parte a acestui an. Numarul de contracte reziliate a scazut in primul trimestru al acestui an cu 21% fata de aceeasi perioada a anului trecut", a mai spus Coman.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/40177_ing_asigurari_si-a_ajustat_profitul_pentru_acest_an_la_35-40_mil_lei_pe_fondul_cresterii_tva.html