BankNews.ro - The Business Republic

Doar patru firme romanesti apar in top 100 exportatori
Economie | Data Publicarii: 22-07-2010

Oltchim, Compa Sibiu, Hidroelectrica si InterAgro sunt singurele firme cu capital romanesc cuprinse intr-un top al primilor 100 de exportatori, prezentat ieri de liderii Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR).

Clasamentul, care evidentiaza performantele exportatorilor realizate in perioada ianuarie-aprilie, este dominat, in ordine, de Automobile Dacia, Nokia Romania, Rompetrol Rafinare si ArcelorMittal, urmate de OMV Petrom, Petrotel Lukoil, Renault si Honeywell Technologies.

Autorii acestui top au constatat ca primii 20 dintre exportatori au realizat 53% din totalul livrarilor pe piete externe.

"Faptul ca primii 100 de exportatori reprezinta 53% din total exporturi constituie un proces de concentrare masiva spre firmele mari", a declarat Mihai Ionescu, secretarul general al ANEIR, la conferinta de prezentare a topului.

Cu aceeasi ocazie, oficialii Ministerului Economiei si Comertului au anuntat ca strategia de export pentru perioada 2010-2014 este aproape de finalizare si va fi lansata in septembrie.

Integral in Adevarul

http://www.banknews.ro/stire/40707_doar_patru_firme_romanesti_apar_in_top_100_exportatori.html