BankNews.ro - The Business Republic

BNR: Asiguratorii si-au redus cheltuielile prin scaderea primelor de reasigurare
Finante-Banci | Data Publicarii: 30-08-2010

Mediul economic fragil si costurile ridicate pe segmentul auto sunt principalele riscuri din sector. Specialistii Bancii Nationale spun ca firmele de asigurari si-au redus costurile de functionare prin sca-de-rea primelor de reasigurare, ceea ce a marit riscurile la care se expun.

Companiile de specialitate s-au orientat catre investitiile sigure, cum ar fi titlurile de stat sau depozitele bancare. Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a cerut mai multor asiguratori sa-si majo-reze capitalul, din cauza deteriorarii indicatorilor de prudentialitate.

Piata de asigurari se confrunta cu numeroase riscuri in aceasta perioada, arata Raportul BNR asupra stabilitatii fi-nan-ciare. Deteriorarea activitatii eco-no-mice si tensiunile din pietele financiare de anul trecut au determinat o diminuare a ritmului de crestere pentru asigurarile generale si o scadere a asigurarilor de viata.

"Principalele riscuri pentru piata asigurarilor sunt mediul economic fragil si costurile ridicate pe segmentul asigurarilor auto", se arata in raportul intocmit de specialistii Bancii Nationale. In 2009, volumul primelor brute subscrise pentru asigurarile generale a crescut cu 2%, in timp ce pe segmentul asigurarilor de viata s-a inregistrat o scadere de 13%

Integral in Financiarul

http://www.banknews.ro/stire/41460_bnr_asiguratorii_si-au_redus_cheltuielile_prin_scaderea_primelor_de_reasigurare.html