BankNews.ro - The Business Republic

Negritoiu (ING): Rezolvarea problemelor clientilor nu inseamna iertarea datoriilor
Finante-Banci | Data Publicarii: 07-10-2010

Presedintele ING, Misu Negritoiu, a declarat joi, pentru The Money Channel, ca rezolvarea problemelor clientilor care nu isi pot plati ratele inseamna o rescadentare sau o amanare a unei rate sau doua, si nu iertarea datoriilor, si ca OUG 50 nu rezolva aceste probleme.

Potrivit lui Negritoiu, sunt si clienti care se plang fara sa aiba probleme reale.

"In primul rand, trebuie sa discutam pe baza problemelor reale ale clientilor. Sunt si clienti care se plang fara sa aiba probleme reale. Rezolvarea in termeni bancari inseamna o rescadentare sau o amanare a unei rate sau doua. Datoriile nu se iarta. Cine a imprumutat bani trebuie sa-i dea inapoi. Trebuie sa invatam sa ne limitam la ceea ce ne putem permite. Asta trebuie sa fie o lectie pentru viitor. Au fost clienti carara le- am explicat de ce, cateodata, nu e bine sa platesti imprumutul in avans si de aceea comisionul de plata in avans nici nu ar trebui sa-i intereseze, dar este o chestiune reala", a spus Negritoiu.

Guvernul a aprobat pe 9 iunie Ordonanta de Urgenta privind contractele de credit pentru consumatori, care a fost publicata pe 11 iunie in Monitorul Oficial.

Printre prevederile OUG 50 se numara limitarea comisionului de rambursare anticipata la 1%, daca perioada de timp ramasa pana la scadenta finala este mai mare de un an, respectiv la 0,5% in cazul in care rambursarea anticipata are loc cu mai putin de 1 an inainte de scadenta, precum si posibilitatea consumatorului de a renunta la contract in termen de 14 zile calendaristice. 

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/42319_negritoiu_ing_rezolvarea_problemelor_clientilor_nu_inseamna_iertarea_datoriilor.html