BankNews.ro - The Business Republic

Gherghina (MFP): Guvernul va discuta in sedinta de miercuri proiectul de buget pentru 2011
Economie | Data Publicarii: 13-10-2010

Guvernul va discuta miercuri, intr-o prima lectura, proiectul de buget pentru anul 2011, a declarat marti secretarul de stat din cadrul Ministerului Finantelor Publice (MFP) Gheorghe Gherghina.

"Maine (miercuri, n.r.) va fi discutat la Guvern proiectul de buget pentru anul 2011, intr-o prima lectura", a declarat Gherghina. El a precizat ca bugetul va avea la baza indicatorii macroeconomici din Strategia Fiscala.

In ceea ce priveste rectificarea de buget pentru anul acesta, Gherghina a spus, ca in prezent, se fac analize si ca acestea vor fi stabilite ulterior. "Facem analize si la momentul respectiv va vom spune. Toate ministerele au nevoie de suplimentari", a precizat Gherghina.

Conform scenariului macroeconomic aflat la baza Strategiei Fiscale, PIB real, dupa o contractie de 1,9% in 2010, este proiectat sa aiba o crestere de 1,5% in 2011..  Totodata, este avansat un ritm anual de crestere cu 5,9% al castigului salarial mediu brut pe total economie in 2011.

 

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/42419_gherghina_mfp_guvernul_va_discuta_in_sedinta_de_miercuri_proiectul_de_buget_pentru_2011.html