BankNews.ro - The Business Republic

PDL propune calculul marjei in functie de dobanda si indicele de la semnarea contractului de credit
Politica | Data Publicarii: 13-10-2010

Grupul parlamentar PDL a introdus un amendament la ordonanata privind imprumuturile populatiei prin care propune calculul marjei fixe pentru creditele cu dobanda variabila in derulare prin scaderea din dobanda de la data incheierii contractului a indicelui de referinta de la acel moment.

PDL propune calculul marjei in functie de dobanda si indicele de la semnarea contractului de credit
Amendamentul prevede includerea unei litere noi la articolul 37 al OUG 50/2010 care va avea urmatorul cuprins: "f) pentru creditele cu dobanda variabila aflate in derulare la data intrarii in vigoare a prezentului act normativ, marja de dobanda va fi stabilita prin scaderea din valoarea dobanzii variabile de la data incheierii contractului a valorii indicelui de referinta de la data incheierii contractului. In contractele de credit in care este prevazuta o anumita marja, aceasta va fi inlocuita cu marja calculata conform prezentului paragraf".

Propunerea reprezinta prima solutie de compromis intre modul in care bancile au aplicat prevederile OUG 50/2010 si pretentiile clientilor nemultumiti.

Integral in Incont.ro

http://www.banknews.ro/stire/42424_pdl_propune_calculul_marjei_in_functie_de_dobanda_si_indicele_de_la_semnarea_contractului_de_credit.html