BankNews.ro - The Business Republic

Cu cat se inmultesc banii de pensii in 2011
Finante-Banci | Data Publicarii: 12-01-2011

Administratorii fondurilor de pensii private vad o crestere de aproximativ 50% pe segmentul obligatoriu (Pilonul II).

Piata pensiilor private obligatorii va administra active de 6,5 miliarde lei la sfarsitul acestui an, in crestere cu 50% fata de decembrie 2010, iar numarul de participanti la sistem va spori cu 6%, estimeaza Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR).

Numarul de participanti la Pilonul II va ajunge la 5,5 milioane la sfarsitul acestui an, in crestere cu 6% fata de decembrie 2010. Pentru acest an este prevazuta integrarea in fondurile de pensii private obligatorii a bugetarilor din structurile militarizate, ca urmare a prevederilor Legii privind sistemul unitar de pensii publice.

Sute de mii de participanti noi

"Circa 150.000-200.000 de noi participanti ar putea astfel adera la fondurile de pensii, deocamdata administratorii fondurilor de pensii nu cunosc detaliile tehnice si operationale prin care Casa Nationala de Pensii Publice (fosta CNPAS) va integra acesti salariati ai statului in sistemul public de pensii, apoi (in functie de criteriul de eligibilitate dat de varsta) si in sistemul privat de pensii", se mentioneaza in comunicat. In programul initial, nivelul contributiei la pensiile private obligatorii urma sa se majoreze cu 0,5 puncte procentuale in fiecare an, incepand din 2009, pana ce ajunge la 6% din salariul brut al participantilor intr-un interval de opt ani, respectiv 2016.

Integral in Romania Libera

http://www.banknews.ro/stire/44370_cu_cat_se_inmultesc_banii_de_pensii_in_2011.html