BankNews.ro - The Business Republic

Somerii au sansa reprofilarii cu ajutorul banilor europeni
HR/Cariere | Data Publicarii: 14-02-2011



Peste 600 de milioane de euro din fonduri UE mai sunt disponibile pana in anul 2013 pentru finantarea proiectelor care asigura, printre altele, reconversia profesionala a Somerilor.

Bucuresteanul Aurel Radu se ocupa cu acordarea de consultanta pentru proiectele din cadrul  POSDRU (Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane). In noiembrie 2010, a depus documentatia ne-ce-sara obtinerii de finantare pentru un program integrat de consiliere Si formare profesionala in domeniul IT, avand ca scop reconversia profesionala a Somerilor din zona Ilfov, solicitant fiind un sindicat din telecomunicatii.

-"M-am gandit sa-i ajutam pe disponibilizatii din zona sa se reorienteze catre zona IT, incluzand aici operatorii de call-center sau cei care introduc date in calculator", spune Aurel Radu. Acesta spune ca are in lucru Si un al doilea plan, in care aplicantul, o firma de software, pregateSte un centru de resurse pentru design pagini de web, grupul tinta al beneficiarilor fiind tinerii absolventi de liceu. Valoarea ambelor proiecte este de 500.000 de euro fiecare. 

 

continuarea in: capital.ro

http://www.banknews.ro/stire/45140_somerii_au_sansa_reprofilarii_cu_ajutorul_banilor_europeni.html